20 травня – День банківського працівника

   День банківського працівника – національне професійне свято всіх працівників банківської системи України, що відзначається щороку 20 травня.

   День банківського працівника України є порівняно молодим святом, як і сама банківська система держави.

   Роком її народження можна назвати 1991-й, коли набув чинності закон України «Про банки і банківську діяльність», в якому депутатами Верховної ради були прописані базові регламенти для національної банківської сфери. Період становлення банківського сектору в республіці проходив у важкі для економіки роки після розпаду Радянського Союзу. Україна зуміла створити власну валюту і тепер є одним з повноправних гравців на фінансовому ринку планети.

    День банківських працівників має в Україні офіційний державний статус. 6 березня 2004, президент України Леонід Данилович Кучма підписав Указ № 316 / 04. Цим президентським указом і було визначено, що щороку, 20 травня відзначається «День банківських працівників України». Таким чином, глава держави відзначив ту важливу роль, яку відіграли працівники банківського сектора у становленні української державності.

День банківських працівників України – це професійне свято для кожного банківського службовця: від директора банку, до прибиральниці що прибирає в ньому приміщення, адже у банку, навіть прибиральниця повинна бути людиною, якій можна довіряти. У цей день, 20 травня, працівники банків приймають поздоровлення від українських властей, акціонерів, клієнтів і колег, а керівництво, вже традиційно, нагороджує працівників, котрі відзначились найбільше – грамотами, подяками, цінними подарунками, і, звичайно, грошовими преміями.

    Компанія «Вікторія» від свого імені та від імені клієнтів долучається до привітань банківських працівників з професійним святом. Особливі слова вдячності працівникам АТ «Райффайзен Банк Аваль», ПАТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК» та ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень». Саме завдяки плідній, довгостроковій співпраці з цими фінансовими установами можемо говорити про стабільність, впевненість та перспективи розвитку. Зі святом вас, дорогі колеги!

Компанія “Вікторія”