Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Припинення підприємницької діяльності підприємця-платника єдиного податку

image_pdfimage_print

   Припинення підприємницької діяльності платником єдиного податку-підприємцем є нерідкою ситуацією. Надзвичайно важливим при прийняті підприємцем рішення щодо припинення підприємницької діяльності є необхідність правильного планування системи оподаткування, на якій буде здійснено таке припинення.

   Слід врахувати, що згідно п. 294.6 Податкового кодексу України  «У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності … фізичної особи – підприємця, які є платниками єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до органу державної податкової служби заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності

    Крім того, наголошуємо, що подання заяви за ф. N 8-ОПП (в порядку, встановленому  Обслуговування підприємцяНаказом Мінфіну від 09.12.2011р. № 1588) до податкового органу не є підставою для переведення підприємця-платника єдиного податку на загальну систему оподаткування.

   Таким чином, якщо заява щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності підприємцем не подається, то до моменту реєстрації припинення його діяльності він буде платником єдиного податку.

Департамент податкового аутсорсингу

Компанії “Вікторія”

компанія "вікторія" інформує: