Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відповідальність (штраф) за перевищення граничної суми готівкових розрахунків 50 000 грн.

image_pdfimage_print

   З 4 січня 2017 року Національним банком України Постановою від 25.11.2016 № 407 запроваджено нові обмеження готівкових розрахунків:

– 10 тис. грн – для розрахунків між собою для суб’єктів господарювання
– 50 тис. грн – для розрахунків, у яких хоча б однією стороною (платником або одержувачем коштів) є звичайна фізична особа.

   Вищенаведені обмеження не застосовуються лише до:

– розрахунки підприємств (підприємців) з бюджетами та державними цільовими фондами;
– добровільні пожертвування та благодійну допомогу;
– використання коштів, виданих на відрядження.

   Слід відзначити, що за чиною редакцією ст. 56 Закону України «Про Національний банк України» відсутня необхідність реєстрації нормативних актів НБУ (в т.ч. вищенаведеної Постанови) в Мін’юсті.

Що ж щодо відповідальності?

   Порушення граничної суми розрахунків тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 163-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме – накладення штрафу на фізособу – підприємця, посадових осіб юридичної особи від 100 до 200 н.м.д.г. (від 1700 грн до 3400 грн). За повторне порушення, вчинене особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, передбачено штраф від 500 до 1000 н.м.д.г. (8500 – 17000 грн).

Компанія Вікторія

Замовте програмне забезпечення “Сонату” зі свого робочого місця (з офісу, з дому), отримайте доступ до повнофункціональної версії в кілька кроків.  Вам не потрібно далі шукати, – все можна зробити оперативно і не витрачаючи зусиль, з Компанією Вікторія!

Електронна звітність

Вам мож

компанія "вікторія" інформує: