Окремі питання формування Реєстру податкових накладних

   Компанією «Вікторія» ініційовано запит та отримано відповідь щодо окремих питань заповнення Реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) . Зокрема, податковому органу поставлено наступні запитання:

  1. Як потрібно заповнювати графу 6 «Індивідуальний податковий номер» (далі – ІПН) Розділу I «Видані податкові накладні» Реєстру та Розділ I «Податкові зобов’язання» Додатку 5 до Декларації, у випадку складання ПН по покупцю, який не зареєстрований як платник податку?
  2. Як потрібно реєструвати господарську операцію в Розділі II «Податковий кредит» Реєстру та, відповідно, Розділі II «Податковий кредит» Додатку 5 Декларації у випадку отримання товарів/послуг від продавця, який не зареєстрований як платник податку?    
  3. Яка передбачена відповідальність за недостовірне заповнення графи 6 «ІПН» Розділу I, графи 7 «ІПН» Розділу 2 Реєстру і графи 2 «ІПН» Розділу 1, 2 Декларації у випадках, що вище зазначені?                       

 

Управлінням Міндоходів надано відповідь (податкову консультацію від 02.07.2014р. №947/10/24-13-15-0213-11 з детальними роз’ясненнями по кожному з поставлених питань. Відповідь подаємо нижче.

 Податкова консультація

 Податкова консультація №2

Податкова консультація №3

Департамент бухгалтерського обліку             

Компанії «Вікторія»