Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Електронні ключі для закладів освіти

image_pdfimage_print

   Україна впевнено готується до вступу у Європейську спільноту, проводячи все нові та нові реформи. Цього разу нововведення стосуються наших освітян. 

   На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 193 “Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка” вищі навчальні заклади (відокремлені структурні підрозділи) будуть здійснювати формування замовлень на створення інформації, що відтворюється в документах про вищу освіту та додатках до них, в електронній формі.

   Дана постанова для більшості вищих навчальних закладів стала сюрпризом. Адже терміни для виконання надані досить стислі до 1 червня 2015 року, а роз’яснень з цього приводу, майже немає. То як бути?

   Почнемо з того що введення обов’язковості отримання електронних ключів для вищих навчальних закладів є початком переведення справ в електронний вигляд. Та все по порядку, «що це таке і з чим це їдять»?

   Навчальний заклад обов’язково повинен отримати 3 електронних ключі:

  1. Керівника вищого навчального закладу;
  2. Печатки вищого навчального закладу;
  3. Відповідальної особи, визначеної керівником вищого навчального закладу.

   Більше того, відсутність наведених вище електронних ключів унеможливлює формування замовлень на створення інформації, що відтворюється в документах про вищу освіту та додатках до них!

Як вони працюватимуть?

   Вищий навчальний заклад формуватиме замовлення, а технічний адміністратор ЄДЕБО на його основі створюватиме та присвоюватиме загальнодержавний реєстраційний номер документу про вищу освіту та передаватиме його закладу (відокремленому структурному підрозділу) в електронному вигляді цього номеру разом з масивом інформації, що відтворюватиметься в документах про вищу освіту та додатках до них, та міститиме визначені дані про документ.

   Важливим моментом є також те, що вищі навчальні заклади зобов’язані використовувати засоби ЕЦП та криптографічного захисту інформації (КЗІ) сумісні з засобами ЕЦП та КЗІ, що використовуються комплексом засобів захисту (КЗЗ) серверної частини ЄДЕБО та за умови, що засоби ЕЦП створені у відповідності до вимог Закону України “Про електронний цифровий підпис”. 

В офісі Компанії Вікторія Ви зможете: отримати КЕП (ЕЦП) ДП “ДІЯ” від Партнера Компанії Вікторія – Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг в м. Чернівці.
Надійно, швидко, без черг за попереднім записом.

Що потрібно для отримання електронних ключів?

Прийти в наш офіс за адресою: м. Чернівці, вул. Богомольця 17/1 з необхідними документами! Отримати сертифікати на необхідні електронні ключі!

Необхідно лише підготувати наступні документи:

  1. Два примірники заповненої та підписаної заявки (у вкладенні) для кожного електронного ключа (для керівника, печатки навчального закладу, відповідальної особи призначеної керівником);
  2. Оригінал або нотаріально засвідчена копія установчого документа юридичної особи (для ознайомлення в присутності заявника);
  3. Копія документа про державну реєстрацію юридичної особи у єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України;
  4. Копії документів, що підтверджують обрання керівника юридичної особи та його повноваження (протокол зборів учасників юридичної особи, наказ про призначення керівника юридичної особи або витяги з цих документів);
  5. Копія паспорту керівника (1-6, 11-16 сторінок паспорту);
  6. Копія паспорту відповідальної особи призначеної керівником навчального закладу(1-6, 11-16 сторінок паспорту);
  7. Копія облікової картки платника податків керівника та відповідальної особи(довідка про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО);
  8. Копія свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість (у разі, якщо особа є платником ПДВ).

Як бачимо все зовсім просто та швидко, а головне надійно та повністю конфіденційно!

 

 Отже, для того щоб скористатись послугами електронного цифрового підпису слід звернутись за адресою: м. Чернівці, вул. Богомольця 17, оф. 1 (довідки за телефоном +38(050)-404-87-38, – регіональний представник – Лисенко Роман Григорович)

компанія "вікторія" інформує: