Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Діагноз: відсутність діяльності у підприємця. Які звіти слід подавати?

image_pdfimage_print

   Навіть у випадку відсутності діяльності, на фізичних осіб-підприємців покладається обов’язок подання звітності до органів податкового та пенсійного контролю. Адже неподання обов’язкової звітності матиме наслідки застосування до підприємців певних адміністративних (фінансових) санкцій.

Отже, для виконання обов’язку декларування, підприємцям надається строк:

1)      для подання до податкового органу Декларації за результатами календарного року – протягом 40 календарних днів,  що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (згідно п.п. 177.5 та 49.18.5 Податкового кодексу);

2)      для подання до пенсійного органу Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за результатами календарного року – до 10 лютого щорічно (п. 3.2. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого Постановою ПФУ від 08.10.2010  N 22-2, зареєстрованої в Мін’юсті 1 листопада 2010 р. за N 1014/18309).

Форми звітності, які слід подати в 2013 році:

1)      для подання до податкового органу: завантажити

2)      для подання до пенсійного органу: завантажити

 Тепер зупинимось на окремих деталях.

Кожен звіт має кілька додатків. З цих додатків обов’язковими є:

1)      для подання до податкового органу – додатки (наголосимо – за відсутності будь-яких доходів)  не обов’язкові. Підставою для цього є п. 2 Розділу ІІ Порядку оформлення декларації   «2. Додатки до декларації є складовою частиною декларації і без декларації не дійсні. Додатки до декларації заповнюються та подаються виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках

2)      для подання до пенсійного органу: достатньо подати тільки додаток з першою таблицею.

  Якщо будь-який рядок Податкової декларації та/або додатка до неї не заповнюється через відсутність інформації (операції, суми), то такий рядок прокреслюється, крім випадків, прямо визначених у декларації та/або додатках до неї (п. 3 Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом Мінфіну від 07.11.2011  № 1395, та зареєстрованої в Мін’юсті 27 грудня 2011 р. за № 1532/20270)

Порожні (незаповнені) графи пенсійного звіту також слід прокреслювати (п. 2.4. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), а навпроти таблиць, які не подаються – проставляються прочерки (п. 4.3. Порядку).

Подання звітності вимагає часу, певних навичок роботи з документами, відповідальності та можливостей. Компанія «Вікторія» допоможе Вам у цьому, звертайтесь за довідками:

Департамент податкового аутсорсингу, –  м. Чернівці, вул. Першотравнева, 6, офіс №1а тел.: +38(0372)901569, +38(0372)529677

 

Компанія “Вікторія”,

Департамент податкового аутсорсингу

компанія "вікторія" інформує: