Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Кошти спеціального фонду Державного бюджету України та перша подія ПДВ

image_pdfimage_print

   В Інтернеті є значна кількість консультацій фахівців щодо особливостей сплати ПДВ з операцій, що фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету. Однак, не було розкритого питання щодо того, як оподатковувати операції, де фінансування відбувається не безпосередньо із казначейського рахунку, а коштом  спеціального фонду Державного бюджету України та де платником виступає Міністерство фінансів України.

   Компанією Вікторія ініційовано запит та отримано відповідь, суть якої зводиться до того, що:  “Платником кошти спеціального фонду Державного бюджету України отримуються для реалізації вказаного інвестиційного проєкту та є оплатою робіт/послуг, що виконуються платником у межах, виконання такого проєкту. За операціями з постачання наданих робіт/послуг (реалізація інвестиційного проєкту за бюджетною програмою) податкові зобов’язання визначатимуться відповідно до пункту 187.7 статті 187 розділу V ПКУ, а саме на дату зарахування таких грошових коштів на банківський рахунок платника“.

   Іншими словами, немає значення, чи кошти надходять з казначейського рахунку Державного бюджету, а чи зі спеціального фонду Державного бюджету України, – податкові зобов’язання визначатимуться на дату зарахування таких грошових коштів на банківський рахунок платника.

   Фотокопію Індивідуальної податкової консультації подаємо нижче.

 

Компанія Вікторія 

У разі, якщо у Вас виникне необхідність у якісному, професійному податковому аутсорсингу, звертайтесь за нашими контактами.  

компанія "вікторія" інформує: