Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Оплата через платіжні системи та безготівкові розрахунки: ще раз про РРО/ПРРО

image_pdfimage_print

Компанією Вікторія ініційовано запит на отримання індивідуальної податкової консультації, що міг би остаточно надати розуміння – оплати через платіжні системи посередників, які зараховуються на поточний рахунок, підлягають проведенню через РРО/ПРРО?

До прикладу, конкретна ситуація.

Підприємець здійснює продаж виключно розсади квітів (далі – товарів) через Інтернет-магазин (маркетплейс). Уклав договір зарахування коштів (на умовах попередньої оплати) за товар через платіжні системи:
1) з Акціонерним товариством комерційний банк “ПриватБанк” про надання послуг в системі LiqPay;
2) з Товариством з обмеженою відповідальністю «НоваПей» на переказ коштів для суб’єктів господарювання.

Попередня оплата за товар, яку проводитимуть покупці через платіжні системи LiqPay та «НоваПей» зараховуватиметься цими платіжними системами та від імені цих платіжних систем виключно на поточний рахунок підприємця у форматі IBAN. Підприємець не здійснює і не буде здійснювати при цьому торгівлі товарами за готівку.
В обох випадках доставка товару покупцям  здійснюватиметься поштовими операторами.

Запитання, направлені на отримання ІПК:
1. Чи зобов’язаний підприємець  при отримані оплати на свій поточний рахунок у форматі IBAN через систему LiqPay застосовувати РРО/ПРРО?
2. Чи зобов’язаний підприємець при отримані оплати на свій поточний рахунок у форматі IBAN через систему НоваПей застосовувати РРО/ПРРО?

Відповідь очікувана – незалежно від того, куди зараховуватимуться кошти (попри те, що відбуватиметься зарахування на поточний рахунок IBAN) – оскільки йдеться про оплату саме платіжною картою, то РРО / ПРРО слід застосовувати на загальних умовах.

Текст консультації наводиться нижче

 

Компанія Вікторія

 

У разі, якщо у вас виникла необхідність адвокатського захисту від протиправних дій державних (зокрема податкових) органів, звертайтесь за електронною адресою юридичного партнера Компанії Вікторія – АО «Західна Правозахисна Група» – office@vg.ua або через форму швидкого звернення (натисніть кнопку нижче)  

ЗАМОВИТИ ON-LINE

i35015

Зверніть увагу, додатково Ви зможете замовити за акційними знижками:

 

компанія "вікторія" інформує: